La Móra-Torre de Sant Simplici-La Móra

La Móra-Torre de Sant Simplici-La Móra

Info

TROBADA PLATJA DE LA MORA
Sortida, 9 matí, pàrquing platja de la Mora. Esmorzar pel camí. Fàcil, Temps; 3 h aprox.
Interessant i còmode recorregut. Ideal per a estirar les cames.

Dificultat: Mètode SENDIF

Sortida Familiar ¡¡

 

RUTA: La Mora, Cadena, Dipósit i oliveres, Pas inferior, Creuar N-340, Mas Cosidor, Pou i safareig, Vistes als abrics de l’Apotecari, Sant Simplici, Cabana de pedra seca, La Mora.

Sant Simplici

Sortida vespertina per a pujar al Turó de Sant Simplici des de la urbanització de la platja de la Móra. En el Turó de Sant Simplici, de només 111 metres d’altura, però que, per la seva situació privilegiada prop de la mar, és la millor talaia per a contemplar la costa des d’Altafulla fins a Tarragona, es poden visitar les restes d’una antiga torre de guaita. Encara existeix el basament de la torre, fet de pedra i morter, de planta circular amb un diàmetre de 3 m en l’exterior i d’1 m a l’interior i una altura màxima conservada d’1,5 m.

La torre de Sant Simplici i la torre del Mas Cosidor, pel qual també passarem, són considerats “Bé Cultural d’Interès Nacional”. Sortim pel camí que voreja el Bosc de la Marquesa al qual s’accedeix per la confluència del carrer del Baix Llobregat i el carrer del Baix Camp al costat de l’entrada de servei del càmping Torre de la Móra. Passem sota la via del tren, creuem, amb cura, l’antiga N-340 i, després de passar sota l’A-7 i l’AP-7, prenem el Camí del Mas Vell fins a arribar al Mas Cosidor.

Mas Cosidor

Aquí prenem una senda que neix entre les edificacions en ruïnes i va pujant suaument en direcció NE. La sendera s’endinsa en territori càrstic amb alguns forats importants en la pedra i vegetació exuberant mentre zigzagueja pujant entre pujols. Al lluny intuïm Els Abrics de l’Apotecari. Arribem a un coll prop del Mas Vell i girem per a pujar còmodament en direcció Sud fins al turó de Sant Simplici.

Gaudim de les espectaculars vistes i baixem per un corriol gairebé vertical en alguns trams fins a recuperar la pista per la qual havíem pujat fins al Mas Cosidor.
Enfosqueix i passem molt prop de la Pedrera del Mèdol que ja visitem el dia anterior. Entrem a la urbanització de la Móra per l’extrem NO per a visitar una cabana de pedra seca que s’amaga entre la urbanització.

Interessant i còmode recorregut. Ideal per a estirar les cames.


Els Abrics de l’Apotecari són un conjunt d’abrics rocosos amb representacions de pintura rupestre protegides com Patrimoni de la Humanitat en el conjunt de l’Art rupestre de l’arc mediterrani de la península Ibèrica. Estan situats en el municipi de Tarragona, a la dreta del camí de Mas Cosidor, a 3,5 km d’Altafulla.

El jaciment està constituït per un conjunt de tres abrics, formats en un context geològic de calcàries i calcarenites miocenes d’origen marí. L’abric I, el més occidental del conjunt, està orientat al sud i té unes dimensions d’uns 9 m de boca, 3 m d’altura màxima i uns 2,3 m de profunditat màxima. En una petita concavitat d’aquest abric situada a la part esquerra i a mitjana alçada d’aquest, s’ha documentat un grup de 4 barres verticals, de color vermell (Pantone 167), elaborades mitjançant la tècnica de traç simple. Totes les línies són d’unes dimensions similars: 80–108 mm d’alçada i 15–18 mm d’amplada. El seu estat de conservació és regular a conseqüència de les descamacions que pateix. Sota aquest grup de pintures hi ha 3 petites cúpules excavades a la roca mitjançant la tècnica del piquetejat, una d’elles amb un canal allargat i corbat que hi comunica.

Turó de Sant Simplici, situat a l’alçada del Mèdol, s’hi poden veure les restes d’una antiga torre de guaita. Encara hi ha el basament de la torre, feta de pedra i morter, de planta circular amb un diàmetre de 3 m. a l’exterior i d’1 m. a l’interior i una alçada màxima conservada d’1,5 m. Aquesta està considerada com un Bé Cultural d’Interès Nacional.

No tenim noticies del perquè d’aquest nom a les nostre contrades. Segons hem pogut llegir a Internet, Sant Simplici I (Tívoli, Itàlia, primera meitat del segle V – Roma 483), va ésser escollit Papa el 3 de febrer de 468. Sota el seu pontificat succeí la Caiguda de l’Imperi Romà i el cisma que va ocasionar la fundació de les esglésies d’Armènia, Síria i Copta. Va morir a Roma el 10 de febrer de 483.


 

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


INTRODUCCIÓ

No som cap, empresa de viatges, ni d’aventura, som una associació esportiva sense ànim de lucre, totes i tots els socis som part integrant del funcionament del mateix i amb les nostres quotes intentem cobrir els serveis que desitgem gaudir, refugi, rocòdrom, material de préstec, etc., on tots els serveis que es mantenen, són gestionats, per sòcies i socis de forma totalment altruista, la junta directiva, el grup d’escalada i tot allò que pugui venir, són sòcies i socis voluntaris. Així com les sòcies i socis responsables de cada sortida, excursionistes amb experiència, però absolutament voluntaris.

TRANSPORT

 • Els trajectes fins arribar al lloc de sortida i evidentment la tornada, be sigui en els nostres vehicles o com en algunes ocasions amb autocar. No estan coberts per les assegurances tant temporals com anuals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), ha d’existir l’assegurança del vehicle que hauria de cobrir els acompanyants o en el cas d’un servei públic com es un autocar una assegurança especial pels possibles accidents dels seus ocupants.
 • La majoria de les activitats que organitzem depenen del vostre transport per arribar al lloc de sortida i arribada, ja que la majoria són de tipus circular, és per tant molt important indicar la vostra disposició real de transport a secretaria. En el cas que no disposeu de cap vehicle, es prendrà nota i intentarem organitzar el desplaçament en el cotxe d’algun altre excursionista amb vehicle i que participi en la mateixa activitat.
 • Pot ser que no existeixi lloc en cap vehicle el que farà impossible realitzar l’excursió o l’activitat muntanyenca.
 • Només en cas que s’apuntin a l’excursió una quantitat igual o superior a 27 persones, es podria tramitar els serveis d’un autocar, encara que això no sempre serà possible.
 • Queda a criteri del propietari del vehicle la forma de compensació del desplaçament per realitzar l’activitat prevista i per tant aquest hauria d’explicar a totes i tots que pugin al seu vehicle com ho faran per compensar la despesa que representa fer servir un cotxe ‘x’ quilòmetres.

ASSEGURANCES I SOCI TEMPORAL

 • És obligatori la possessió de la llicencia federativa amb l’assegurança d’accident i responsabilitat civil, amb les cobertures asignades a cada tipus, be sigui l’anual o com a minim la temporal de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per poder participar en les iniciatives esportives organitzades per la nostra entitat.
 • També és obligatori fer saber a secretaria la intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través de la nostra web, del nostre correu electrònic info@centreexcursionistatarragona.com o personant-se al nostre local social (Secretaria) o bé trucant 977240250, dimarts o dijous de 18 fins a 20 h.

Sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona

 • Recomanem a totes i tots els nostres socis que obtinguin la llicència federativa de l’any en curs.
 • En cada sortida, és obligatori, està assegurat, l’assegurança temporal per un, dos o tres dies, pels socis del Centre Excursionista Tarragona, tenen preu especial: un dia 4 €, dos dies 5 €, tres dies 6 €.

Amb Llicència Federativa FEEC/FEDME i no socis del Centre Excursionista Tarragona

•Els excursionistes que estiguin en possessió de la llicència federativa de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, NIF, codi del carnet federatiu, tipus de llicència i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5 €, per dia d’excursió.

No socis i No Llicència Federativa FEEC/FEDME

 • Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres activitats i no són socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió de la llicència federativa, hauran de forma preceptiva, treure’s l’assegurança temporal de la FEECi per tant haureu de passar per secretaria o bé a través de la web, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, NIF, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci temporal de l’entitat excursionista i llavors poder tramitar l’assegurança temporal de la FEEC.

Soci Temporal del Centre Excursionista Tarragona

 • Quota soci/a temporal del CET: un dia 5 €, dos dies 7 € i màxim tres dies 9 €.
 • Un dia, Nenes i nens de 0 a 5 anys 0 €, de 6 a 11 anys 3,5 €. de 12 fins 16€ 4 € a partir de 16 anys 5 €

Assegurança Temporal FEEC

 • Assegurança Temporal FEEC: un dia 5 €, dos dies 6 € i màxim tres dies 7 €. En les assegurances temporals: No hi ha preus per nens i nenes menors d’edad.

NOTIFICACIONS I PAGAMENT

En tots els casos s’ha de notificar a tot tardar l’últim dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora ha de tenir les dades de l’excursionista i el pagament del mateix abans de realitzar l’activitat. Una vegada tramitat s’ha d’informar a l’excursionista, de la pòlissa per conèixer que cobreix i fins a quins límits, així com l’albarà de pagament, que fa de certificat de pagament.

Si no és possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte -. SIMPLICI .- i el vostre nom complet, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank: ES46 2100 0006 3402 0123 9318   / BBVA: ES55 0182 1238 6702 0026 1708

O millor encara, podeu fer servir l’opció d’ INSCRIURE’M que hi ha en aquesta mateixa pàgina.

ON TROBAR-NÓS

C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 18 – 20h.

Voluntari Coordinador de l’Activitat: Jordi Parisi 609 90 63 79, o el telèfon mòbil del Centre Excursionista Tarragona: 679 83 35 07.

Info
Categoria:
Lloc: Platja de La Mora (Tarragona)
Data: 18/04/2021
Data fi: 18/04/2021
Hora de Trobada : 09:00 h
Lloc de sortida: Pàrquing platja La Mora

Sense Comentaris

Respondre