Mont-ral, Avencs, Raco del Teix, La Foradada, Coves i Punta Coroneta

Mont-ral, Avencs, Raco del Teix, La Foradada, Coves i Punta Coroneta

Info

Mont-ral

Poble de Mont-ral

Es tracta d’un recorregut de dificultat moderada. Corriols bastant fresats i amb algunes petites grimpades que ens hem d’ajudar amb les mans però sense gaires dificultats. Sortim del poble de Mont-ral.

Distancia: 8 km

Desnivell: 285 m

Ruta curta però intensa en la que apart de caminar podem visitar llocs espectaculars i alguns d’ells molt poc coneguts. Veurem la Foradada, la Cova de Mont-ral, entrarem a la Cova de la Moneda i visitarem el Racó del Teix.

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/montral-avencs-raco-del-teix-la-foradada-cova-de-mont-ral-cova-de-la-moneda-punta-coroneta-mirador-22279748

Sortim de Mont-ral i agafem el camí de la Foradada. Passem per la Punta Coroneta amb magnifiques vistes i poc després ens desviem una mica del camí per sortir a un mirador sobre el Racó del Teix, on passarem al final de la ruta. Seguim atents als diferents trencalls i arribem a la Foradada. Més endavant passem per la foradadeta i poc després deixem al corriol per seguir a ma dreta pujant amb una petita grimpada.
Veiem la Cova del Codó, la Cova de Mont-ral inferior i la Cova de Mont-ral superior. Després de la cova de Mont-ral, trobem la ferrada de Mont-ral que no agafarem, si no que seguim una mica mes endavant per pujar al pla dels Motllats. Seguim pels Motllats fins a arribar a la Cova de la Moneda. Cal estar atents per no passar de llarg, veiem una fita i un escrit a la roca. Baixem a la Cova entrem i al cap de pocs metres trobem una bifurcació i seguim a la dreta on trobem uns esglaons de ferro que ens ajuden a baixar i podem visitar un bon tram fins que trobem un altre salt que no podem passar sense l’ajuda d’una corda. Després de la Cova seguim i passarem per un altre foradada, anem seguin i arribem al Racó del Teix, lloc ombrívol entre grans blocs de pedra, amb molta humitat i exuberant vegetació.
Aquí trobem un gran Teix, segurament mil·lenari, d’uns 3 metres de diàmetre.
Seguim enmig de molta vegetació i algun pas que ens ajudem amb les mans però sense gaire dificultat i tornem ja al punt de sortida.

No oblideu portar a la motxilla a part de l’esmorzar i beguda un bon frontal. Ara que ja patirem els rigors de l’estiu i la radiació solar no oblideu una bona crema protectora al menys de factor 30, gorra i moltes ganes de gaudir de la natura.

 

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


Recomanem als nostres socis que obtinguin la llicencia federativa de l’anya en curs  o bé la llicencia temporal per un o dos dies (un dia 4€ i dos dies 5€) és obligatori per poder participar en les iniciatives organitzades per la nostra entitat.
També és obligatori fer saber a secretaria la  intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través del nostre correu electrònic o personant-se al nostre local (Secretaria) o be trucant.


Cal dir que hauran sortides o activitats, s’indicarà en cada ocasió, que per la seves característiques i naturalesa especials puguin ocasionar accidents de caire més greu on es demanarà a tothom (inclosos els nostres socis) que vulguin participar i de forma inexcusable la possessió de la llicencia federativa de l’any en curs, amb les activitats cobertes explicitades, si s’escau, en cada sortida per les assegurançes A, B, C o D.


Els excursionistes que estiguin en possessió del carnet federatiu de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, DNI, codi del carnet federatiu, tipus de llicencia i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5€, per dia d’excursió.

Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres propostes i no son socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió del carnet federatiu, hauran de forma preceptiva, treure’s la llicencia-assegurança temporal de la FEEC (Agrupació) i per tant haureu de passar per secretaria, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, DNI, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci promocional o temporal  de l’entitat i tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, el cost en aquest cas, serà de 5€ quota un dia CET, es preceptiu sinó no es podria tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, que també són 5€. Si son dos dies la quota temporal CET es de 7€ i l’assegurança temporal de la FEEC de dos dies, són 6€.

En tots els casos s’ha de notificar abans del dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora a de tenir les dades de l’excursionista abans de realitzar l’activitat.

Si no es possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte MONT-RAL i el vostre nom complert, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank:  ES46 2100 0006 3402 0123 9318

O podeu fer servir l’opció d’inscriure’m que hi ha en aquesta mateixa pagina.

ON TROBAR-NOS
C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 19 – 21h.

Responsable de la sortida: Popi Lerin, 629 788 629

Info
Categoria: ,
Lloc: Mont-ral, Alt Camp
Data: 16/06/2019
Data fi: 16/06/2019
Hora sortida: 08:00 h
Lloc de sortida: Plaça Imperial Tarraco

Sense Comentaris

Respondre