Iniciació a l’esquí de muntanya i raquetes de neu

Pic de la Dona i Pic de Bacivers

Iniciació a l’esquí de muntanya i raquetes de neu

Info

Per falta de neu, es posposa aquesta sortida !! Ja indicarem nova data

 

Es tracta d’una matinal per començar la temporada d’hivern, baixar el pes acumulat de les menjades de Nadal i Cap d’Any tot gaudint de la neu en un terreny adequat per iniciar la temporada hivernal, un terreny ideal pels que comencen en els esports hivernals, no exigent i alhora amb la força del Pirineu, excepcional per començar amb l’esquí de muntanya o recorreguts amb raquetes de neu, per aquells que comencen farem aquesta sortida formativa, per ensenyar totes les qüestions que envolten les sortides a l’hivern i en especial l’esquí de muntanya.

Reunió el dia 19 de gener a les 19:00 h al nostre  local social (c/Sant Antoni Maria Claret, 11, baixos interior) per a recomanacions, dubtes i explicacions de com afrontar una sortida hivernal amb neu i possibilitats de gel, ensenyarem el funcionament dels elements necessaris per a la recerca de víctimes d’allau i com fer servir els grampons i piolet.
Així com les nocions bàsiques de com fer servir el material necessari per fer esquí de muntanya i raquetes de neu.

Vallter 2000 (Setcases)

Aquesta excursió d’iniciació a l’esquí de muntanya o raquetes de neu al Pirineu Català, comença el seu recorregut a l’estació d’esquí de Vallter 2000 la qual no trepitgem, ja que només sortir marxem direcció contrària a l’estació, darrere de l’edifici de la cafeteria i enfilem en direcció NE pel costat del torrent fins a arribar a la Portella de Mentet, un llarg i bonic pla el qual deixarem enrere per pujar cap al Pic de la Dona (2702 m), un cim amb unes vistes espectaculars de tota l’estació i els cims que l’envolten (Gra de Fajol, Bastiments…), cap al Pirineu Francès (Pics Perics, Carlit…) amb l’imponent Canigó al darrere i fins i tot, en un dia clar, podem veure el mar.

Un cop a dalt, baixarem pel mateix lloc que hem pujat o si la neu ho permet, pel Coll de la Geganta fins a l’estació de Vallter.

 • Època: Desembre a Abril.
 • Durada de l’activitat: 4 hores.
 • Dificultat: Fàcil.
 • Recorregut: 5,5 km.
 • Desnivell : 500 metres.
 1. Situació: Estació d’esquí de Vallter 2000 (Setcases / Ripolles).
 2. Edat mínima: 12 anys (els menors sempre han d’anar acompanyats d’un adult).
 3. Material a portar Raquetes de neu: Botes de canya alta (impermeables), motxilla de 25 o 30 litres, roba d’abric (Pantalons, Jaqueta, Gorra, Buff, Guants Impermeables), ulleres de sol, ulleres de torb, protecció solar, menjar i beure.
 4. Material a portar Esquí de Muntanya: Esquis de Muntanya, Botes d’Esquí de Muntanya, Pells de Foca, motxilla de 35 o 40 litres, roba d’abric (Pantalons, Jaqueta, Gorra, Buff, Guants per la neu (Impermeables), ulleres de sol, ulleres de torb, protecció solar, menjar i beure.
 5. Hora de trobada a Vallter 2000: 10:00 AM. (Cafeteria Estació d’esquí de Vallter 2000)
 6. Porteu DVA (ARVA), pala i sonda (farem alguna practica) així com grampons i piolet.

Els que vulgueu provar i aprendre les tècniques de l’esquí alpí teniu l’estació de Vallter 2000 al vostre servei i l’escoles que hi ha amb professores i professors titulats tant d’esquí com de Snow, evidentment també podeu passar-ho bé amb els vostres petits amb trineus o jugant amb la neu tot és vàlid per gaudir de l’hivern.

Seria molt bo haver realitzat el curs de seguretat en el medi nival, coneixent les tècniques de recerca de víctimes d’allaus fent servir el DVA (ARVA), sonda i pala, és important per gaudir amb seguretat de qualsevol activitat fora de llocs amb la neu tractada i amb el control necessari com una estació d’esquí.

https://www.turismefgc.cat/forfets-de-temporada-fgc-turisme/

Forfet de Temporada FGC Turisme

Acords amb la FEEC

El Forfet de Temporada d’FGC Turisme et permetrà esquiar a totes les estacions d’FGC:

 • La Molina
 • Vall de Núria (inclou lliure accés al tren cremallera)
 • Vallter
 • Espot
 • Port Ainé
 • Boí Taüll
 • Tavascan

També podràs gaudir de l’esquí nòrdic a totes les estacions de la Mancomunitat Tot Nòrdic (7 estacions). 

Amb la compra d’aquest forfet disposaràs també d’una selecció d’avantatges i promocions amb nombrosos descomptes i activitats a preu promocional o de regal. Descobreix-les!

L’assegurança d’accidents no està inclosa en aquest producte. Recomanem la contractació de l’assegurança d’accidents d’esquí amb cobertures específiques per a la pràctica d’esports d’hivern.

Consulta condicions de contractació i lliurament de forfets addicionals.

Vallter 2000.- Pla de Morens s/n; 17869 Setcases (Girona)
Telf: 972136057    e-mail: info@vallter2000.cat   Website: www.vallter2000.cat

 

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


INTRODUCCIÓ

No som cap, empresa de viatges, ni d’aventura, som una associació esportiva sense ànim de lucre, totes i tots els socis som part integrant del funcionament del mateix i amb les nostres quotes intentem cobrir els serveis que desitgem gaudir, refugi, rocòdrom, material de préstec, etc., on tots els serveis que es mantenen, són gestionats, per sòcies i socis de forma totalment altruista, la junta directiva, el grup d’escalada i tot allò que pugui venir, són sòcies i socis voluntaris. Així com les sòcies i socis responsables de cada sortida, excursionistes amb experiència, però absolutament voluntaris.

TRANSPORT

 • Els trajectes fins arribar al lloc de sortida i evidentment la tornada, be sigui en els nostres vehicles o com en algunes ocasions amb autocar. No estan coberts per les assegurances tant temporals com anuals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), ha d’existir l’assegurança del vehicle que hauria de cobrir els acompanyants o en el cas d’un servei públic com es un autocar una assegurança especial pels possibles accidents dels seus ocupants.
 • La majoria de les activitats que organitzem depenen del vostre transport per arribar al lloc de sortida i arribada, ja que la majoria són de tipus circular, és per tant molt important indicar la vostra disposició real de transport a secretaria. En el cas que no disposeu de cap vehicle, es prendrà nota i intentarem organitzar el desplaçament en el cotxe d’algun altre excursionista amb vehicle i que participi en la mateixa activitat.
 • Pot ser que no existeixi lloc en cap vehicle el que farà impossible realitzar l’excursió o l’activitat muntanyenca.
 • Només en cas que s’apuntin a l’excursió una quantitat igual o superior a 27 persones, es podria tramitar els serveis d’un autocar, encara que això no sempre serà possible.
 • Queda a criteri del propietari del vehicle la forma de compensació del desplaçament per realitzar l’activitat prevista i per tant aquest hauria d’explicar a totes i tots que pugin al seu vehicle com ho faran per compensar la despesa que representa fer servir un cotxe ‘x’ quilòmetres.

ASSEGURANCES I SOCI TEMPORAL

 • És obligatori la possessió de la llicencia federativa amb l’assegurança d’accident i responsabilitat civil, amb les cobertures asignades a cada tipus, be sigui l’anual o com a minim la temporal de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per poder participar en les iniciatives esportives organitzades per la nostra entitat.
 • També és obligatori fer saber a secretaria la intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través de la nostra web, del nostre correu electrònic info@centreexcursionistatarragona.com o personant-se al nostre local social (Secretaria) o bé trucant 977240250, dimarts o dijous de 18 fins a 20 h.

Sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona

 • Recomanem a totes i tots els nostres socis que obtinguin la llicència federativa de l’any en curs.
 • En cada sortida, és obligatori, està assegurat, l’assegurança temporal per un, dos o tres dies, pels socis del Centre Excursionista Tarragona, tenen preu especial: un dia 4 €, dos dies 5 €, tres dies 6 €.

Amb Llicència Federativa FEEC/FEDME i no socis del Centre Excursionista Tarragona

•Els excursionistes que estiguin en possessió de la llicència federativa de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, NIF, codi del carnet federatiu, tipus de llicència i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5 €, per dia d’excursió.

No socis i No Llicència Federativa FEEC/FEDME

 • Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres activitats i no són socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió de la llicència federativa, hauran de forma preceptiva, treure’s l’assegurança temporal de la FEECi per tant haureu de passar per secretaria o bé a través de la web, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, NIF, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci temporal de l’entitat excursionista i llavors poder tramitar l’assegurança temporal de la FEEC.

Soci Temporal del Centre Excursionista Tarragona

 • Quota soci/a temporal del CET: un dia 5 €, dos dies 7 € i màxim tres dies 9 €.
 • Un dia, Nenes i nens de 0 a 5 anys: 0 €, de 6 a 11 anys: 3,5 €, de 12 fins 16€: 4 € a partir de 16 anys: 5 €

Assegurança Temporal FEEC

 • Assegurança Temporal FEEC: un dia 5 €, dos dies 6 € i màxim tres dies 7 €. En les assegurances temporals: No hi ha preus per nens i nenes menors d’edad.

NOTIFICACIONS I PAGAMENT

En tots els casos s’ha de notificar a tot tardar l’últim dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora ha de tenir les dades de l’excursionista i el pagament del mateix abans de realitzar l’activitat. Una vegada tramitat s’ha d’informar a l’excursionista, de la pòlissa per conèixer que cobreix i fins a quins límits, així com l’albarà de pagament, que fa de certificat de pagament.

Si no és possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte -. VALTER .- i el vostre nom complet, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank: ES46 2100 0006 3402 0123 9318   / BBVA: ES55 0182 1238 6702 0026 1708

O millor encara, podeu fer servir l’opció d’ INSCRIURE’M que hi ha en aquesta mateixa pàgina.

ON TROBAR-NÓS

C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 18 – 20h.

Coordinador Voluntari de l’Activitat: Jordi Aluja, 660894138 .

Info
Categoria:
Lloc: Estació d’esquí de Vallter 2000 (Setcases).
Data: 22/01/2023
Data fi: 22/01/2023
Hora sortida: 07:00h
Lloc de sortida: Pàrquing Zona Blava al costat de l'Estació D'autobusos

Sense Comentaris

Respondre