Rojals – Mola dels Cuatre Termes- Tres Creus – Rojals

Rojals – Mola dels Cuatre Termes- Tres Creus – Rojals

Info

Taula dels Quatre Batlles

Refugi dels Cogullons

Les Tres Creus (Mola d’Estats)

Arribem a Rojals, a traves de la TV-7042, deixem el cotxe prop de la plaça Major del poble, en el carrer Salvador Nogués i sortim seguint el GR-171 al poc de sortir del poble deixarem el GR i agafarem direcció al Corral de la Marieta i seguirem el Camí de Prades a Rojals, arribarem al Coll de la Mola i agafarem direcció a trobar de nou el GR-171, deixarem a la dreta el camí que porta a la Roca de l’Àguila, seguim el GR-171 passarem per una caseta dita del guarda on entrem en la zona rocosa l’Eres dels Cogullons, des d’aquí podem veure a la nostra esquerra el turo on esta el refugi dels Cogullons, però ara anirem en direcció oest allunyant-se dels Cogullons per seguir de nou el GR o camí dels Cogullons, passem pel Colleto d’en Serra, aviat arribem a una indicació, agafem el camí de la nostra dreta després de planejar una estoneta, arribarem a una altra senyalització que ens indicarà les Tres Creus i ens portarà davall de la Mola del Guerxet de 1121 m, allà agafarem el camí que gira cap a la dreta i ens portarà tot planejant al Clot del Llop (1098 m) seguim la pista de Rojals i arribarem amb lleugera pujada fins a la Mola dels Quatre Termes (1.118,3 m), seguim pel sender bastant planer fins arribar a una cruïlla, agafem el camí de la dreta i que ens portarà amb lleugera pujada a la Taula dels Quatre Batlles a uns 1.124 m d’alçada, on convergeixen els termes de quatre municipis: Montblanc (o, antigament, Rojals, quan era independent de Montblanc), Vimbodí, Mont-real i Prades, diu la tradició que, quan calia fer una tallada de pins, els quatre batlles es reunien en aquest indret per a pactar els termes de la tala, ja que alguns boscos eren compartits.

Des d’aquí seguim el sender, sense pèrdua, que ens portarà  a Les Tres Creus (1.127,3 m) i la Mola d’Estat un tossal en les muntanyes de Prades, a cavall dels municipis de Vimbodí i Poblet (Conca de Barberà) i Prades (Baix Camp). Com a fet característic d’aquest tossal, hi ha tres creus metàl·liques clavades a la roca, a frec del cingle, en una zona que ofereix impressionants vistes de la vall del riu Brugent i de les muntanyes de Prades. Aquest cim està inclòs al llistat dels 100 cims de la FEEC.

Ara tornem pel mateix camí fins arribar a una cadena que barra el pas als vehicles i canviem de camí agafant el que hi ha a la nostra dreta baixant lleugerament arribarem a una cruïlla on trobarem una senyalització vertical que ens indica refugi del Cogullons i seguim el PR-C 20-2 passarem pel Mas del Xuflet, seguirem fins el Grau del Paulet i arribarem al Coll d’en Serra i d’aquí pujarem fins el Refugi dels Cogullons del Club Excursionista Montblanc, seguim ara el GR-171 direcció Rojals passarem pel Mas de la Buridana després per la Cova del mateix nom i creuarem el Barranc de la Baridana fins arribar proper a la pedania de Rojals per Les Fontanelles  i el Tossal del Galledet i arribarem de nou a Rojals.

Camí de caràcter moderat, ja que hi ha 16 km de distància però un desnivell aproximat de 465 m, sense cap dificultat tècnica, ni remarcable.

Distancia: 15,9 km

Desnivell: 465 m

Temps total: 5 hores

 

 

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


INTRODUCCIÓ

No som cap, empresa de viatges, ni d’aventura, som una associació esportiva sense ànim de lucre, totes i tots els socis som part integrant del funcionament del mateix i amb les nostres quotes intentem cobrir els serveis que desitgem gaudir, refugi, rocòdrom, material de préstec, etc., on tots els serveis que es mantenen, són gestionats, per sòcies i socis de forma totalment altruista, la junta directiva, el grup d’escalada i tot allò que pugui venir, són sòcies i socis voluntaris. Així com les sòcies i socis responsables de cada sortida, excursionistes amb experiència, però absolutament voluntaris.

TRANSPORT

 • Els trajectes fins arribar al lloc de sortida i evidentment la tornada, be sigui en els nostres vehicles o com en algunes ocasions amb autocar. No estan coberts per les assegurances tant temporals com anuals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), ha d’existir l’assegurança del vehicle que hauria de cobrir els acompanyants o en el cas d’un servei públic com es un autocar una assegurança especial pels possibles accidents dels seus ocupants.
 • La majoria de les activitats que organitzem depenen del vostre transport per arribar al lloc de sortida i arribada, ja que la majoria són de tipus circular, és per tant molt important indicar la vostra disposició real de transport a secretaria. En el cas que no disposeu de cap vehicle, es prendrà nota i intentarem organitzar el desplaçament en el cotxe d’algun altre excursionista amb vehicle i que participi en la mateixa activitat.
 • Pot ser que no existeixi lloc en cap vehicle el que farà impossible realitzar l’excursió o l’activitat muntanyenca.
 • Només en cas que s’apuntin a l’excursió una quantitat igual o superior a 27 persones, es podria tramitar els serveis d’un autocar, encara que això no sempre serà possible.
 • Queda a criteri del propietari del vehicle la forma de compensació del desplaçament per realitzar l’activitat prevista i per tant aquest hauria d’explicar a totes i tots que pugin al seu vehicle com ho faran per compensar la despesa que representa fer servir un cotxe ‘x’ quilòmetres.

ASSEGURANCES I SOCI TEMPORAL

 • És obligatori la possessió de la llicencia federativa amb l’assegurança d’accident i responsabilitat civil, amb les cobertures asignades a cada tipus, be sigui l’anual o com a minim la temporal de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per poder participar en les iniciatives esportives organitzades per la nostra entitat.
 • També és obligatori fer saber a secretaria la intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través de la nostra web, del nostre correu electrònic info@centreexcursionistatarragona.com o personant-se al nostre local social (Secretaria) o bé trucant 977240250, dimarts o dijous de 18 fins a 20 h.

Sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona

 • Recomanem a totes i tots els nostres socis que obtinguin la llicència federativa de l’any en curs.
 • En cada sortida, és obligatori, està assegurat, l’assegurança temporal per un, dos o tres dies, pels socis del Centre Excursionista Tarragona, tenen preu especial: un dia 4 €, dos dies 5 €, tres dies 6 €.

Amb Llicència Federativa FEEC/FEDME i no socis del Centre Excursionista Tarragona

•Els excursionistes que estiguin en possessió de la llicència federativa de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, NIF, codi del carnet federatiu, tipus de llicència i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5 €, per dia d’excursió.

No socis i No Llicència Federativa FEEC/FEDME

 • Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres activitats i no són socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió de la llicència federativa, hauran de forma preceptiva, treure’s l’assegurança temporal de la FEECi per tant haureu de passar per secretaria o bé a través de la web, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, NIF, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci temporal de l’entitat excursionista i llavors poder tramitar l’assegurança temporal de la FEEC.

Soci Temporal del Centre Excursionista Tarragona

 • Quota soci/a temporal del CET: un dia 5 €, dos dies 7 € i màxim tres dies 9 €.
 • Un dia, Nenes i nens de 0 a 5 anys: 0 €, de 6 a 11 anys: 3,5 €, de 12 fins 16€: 4 € a partir de 16 anys: 5 €

Assegurança Temporal FEEC

 • Assegurança Temporal FEEC: un dia 5 €, dos dies 6 € i màxim tres dies 7 €. En les assegurances temporals: No hi ha preus per nens i nenes menors d’edad.

NOTIFICACIONS I PAGAMENT

En tots els casos s’ha de notificar a tot tardar l’últim dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora ha de tenir les dades de l’excursionista i el pagament del mateix abans de realitzar l’activitat. Una vegada tramitat s’ha d’informar a l’excursionista, de la pòlissa per conèixer que cobreix i fins a quins límits, així com l’albarà de pagament, que fa de certificat de pagament.

Si no és possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte -. MOLA .- i el vostre nom complet, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank: ES46 2100 0006 3402 0123 9318   / BBVA: ES55 0182 1238 6702 0026 1708

O millor encara, podeu fer servir l’opció d’ INSCRIURE’M que hi ha en aquesta mateixa pàgina.

ON TROBAR-NÓS

C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 18 – 20h.

Coordinador Voluntari de l’Activitat: Juan Antonio Palacios, 630812314.

 

Info
Categoria:
Lloc: Rojals (Conca de Barbera)
Data: 29/01/2023
Data fi: 29/01/2023
Lloc de sortida: Pàrquing Zona Blava al costat de l'Estació D'autobusos
Hora de Trobada : 07:30 h

Sense Comentaris

Respondre