PRENAFETA, TOSSAL GROS, CINGLES DE FIGUEROLA I BOSC DEL RECTOR

PRENAFETA, TOSSAL GROS, CINGLES DE FIGUEROLA I BOSC DEL RECTOR

Info

 

Tossal Gros des de Prenafeta i seguirem un corriol que passa per uns cingles prop de Figuerola del Camp i després per seguir-ne un altre que passa pel bonic Bosc del Rector.

Hi ha alguns passos mínimament aeris i amb cert risc de caiguda, i per tant, NO ÉS UNA SORTIDA RECOMANABLE PER GENT AMB VERTIGEN.

El resum del recorregut seria:

Des de Prenafeta agafem el GR 7.8 que en aquest tram és basicament corriol i passa bàsicament per boscos fins al coll de Prenfeta. Des del coll agafem pista forestal fins un trobar el corriol que incia la pujada al Tossal Gros (la pujada és curta però amb fort pendent). Un cop al Tossal Gros seguim la carena del Jordà (amb alguns punt de desgrimpada) fins el coll de la Coloma.Tot seguit seguim la pista forestal en direcció a Figuerola fins e primer revolt. Allà agafem un corriol que durant els primera meitat passa per zona d’herbes i arbres per sota del Tossal Rodó. Després d’haver passat aquest tram fa un canvi importat i s’enfila per passar per una zona de belles cingleres on està en bona part equipat amb cordes, ja sigui per ajudar a pujar o simplement per agafar-s’hi i obtenir més seguretat. Aquí ens un trobem un parell de passos amb cert risc de caiguda (però en haver-hi també cordes la gent les pot utilitzar per agafar-s’hi i fins i tot assegurar-s’hi amb equip de vies ferrades). Passats els cingles, el corriol arriba a l’inici de la via ferrada del Saltant d’Aigua (K1), que no es fara. Després seguirem el camí d’aproximació d’aquesta ferrada fins arribar al GR 175 (pista forestal que puja des de Figuerola). Seguint el GR175 en direcció a Prenafeta passarem pel coll de l’Era de Caterí, el Bosc del Rector (on es poden observar una àmplia varietat d’arbres i altres espècies vegetals) i les ruïnes de l’Esglèsia de St. Salvador (des d’on es pot pujar a les ruïnes del Castell de Prenafeta). Finalment seguint el GR tornem a Prenafeta.

Alçada màxima: 867 m (Tossal Gros)

Distància: 8,6 km

Desnivell positiu: 600 m

Durada: 5 h

Dificultat: Mitjana

 

 

 

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


Recomanem a totes i tots elos nostres socis que obtinguin la llicencia federativa de l’any en curs  o bé la llicencia temporal per un o dos dies (un dia 4€ i dos dies 5€) .

És obligatori la possessió de l’assegurança temporal o anual de la FEEC per poder participar en les iniciatives esportives organitzades per la nostra entitat.

També és obligatori fer saber a secretaria la  intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través de la nostra web, del nostre correu electrònic info@centreexcursionistatarragona.com o personant-se al nostre local social (Secretaria) o be trucant 977240250, dimarts o dijous de 19 fins 21h.


Els excursionistes que estiguin en possessió del carnet federatiu de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, DNI, codi del carnet federatiu, tipus de llicencia i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5€, per dia d’excursió.


Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres propostes i no son socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió del carnet federatiu, hauran de forma preceptiva, treure’s la llicencia-assegurança temporal de la FEEC i per tant haureu de passar per secretaria, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, DNI, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci promocional o temporal  de l’entitat i tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, el cost en aquest cas, serà de 5€ quota un dia CET, es preceptiu sinó no es podria tramitar l’assegurança temporal de la FEEC, que també són 5€. Si son dos dies la quota temporal CET es de 7€ i l’assegurança temporal de la FEEC de dos dies, són 6€.

En tots els casos s’ha de notificar com molt tard el ultim dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora a de tenir les dades de l’excursionista i el pagament del mateix abans de realitzar l’activitat.

Si no es possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte TOSSALGROS i el vostre nom complert, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank:  ES46 2100 0006 3402 0123 9318

O podeu fer servir l’opció d’inscriure’m que hi ha en aquesta mateixa pagina.

ON TROBAR-NOS
C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 19 – 21h.

Responsable de la sortida: Ramón Canela, 676 82 16 60

Info
Categoria:
Lloc: Prenafeta, Serra de Miramar
Data: 27/10/2019
Data fi: 27/10/2019
Lloc de sortida: Plaça Imperial Tarraco
Hora sortida: 07:30 h

Sense Comentaris

Respondre