SORTIDA DE RAQUETES DE NEU, VALL D’ARAN

Coneixer la Vall d'Aran

SORTIDA DE RAQUETES DE NEU, VALL D’ARAN

Info

Sortida guiada amb raquetes de neu i bastons pel bosc i Pla d’Uishera (Vilamòs) Vall d’Aran. És possible si hi ha suficient neu poder fer alhora pràctiques de recerca de víctimes d’allau amb DVA i d’altres qüestions.

Vilamòs, a l’hivern

Una de les activitats podria ser, tot depèn de l’estat i quantitat de la neu, al conegut com el guardadèr der Aneto, aquest mirador es troba tot pujant a Vilamòs, el poble florit i més antic de l’Aran, segons la tradició llegendària, abans d’entrar al darrer revolt de la carretera local, al km 6 de la forta pujada que hi ha des de la cruïlla d’Eth Pònt d’Arròs. Des del primer quilòmetre de pujada, un panorama grandiós de Varicauva, el bosc de coníferes més important de la contrada, i la famosa ribera d’Era Artiga de Lin. És un dels millors miradors de les glaceres de l’Aneto i dels camins històrics i tradicionals que accedeixen al punt culminant dels Pirineus, per on van passar gairebé tota la plèiade dels pirineistes francesos i de casa nostra, com Verdaguer, el 1882. A 15 min amb cotxe de Vielha i a poc més de 1.200 m.

Però tenim moltíssimes possibilitats a la Vall d’Aran per fer servir les raquetes de neu i poder gaudir de la bellesa d’aquesta especial zona del nostre Pirineu.

Preu per persona: 95 €.  Places: 10 (A causa de les restriccions per la pandèmia)

Inclou: Nit i esmorzar al Refugi, servei de tutela de l’activitat, seguretat i conducció en muntanya per titulat UIAGM Guia d’Alta Muntanya per Òscar Cadiach i Puig.

Refugi Mahl des Pois a 1250 m en el municipi de Vilamòs (Vall d’Aran) sense guarda. Equipat amb lliteres, coixins, mantes, dutxes, calefacció, cuina i estris.
Lloc que farem servir com a Campament Base i des d’on iniciarem les activitats.

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


INTRODUCCIÓ

No som cap, empresa de viatges, ni d’aventura, som una associació esportiva sense ànim de lucre, totes i tots els socis som part integrant del funcionament del mateix i amb les nostres quotes intentem cobrir els serveis que desitgem gaudir, refugi, rocòdrom, material de préstec, etc., on tots els serveis que es mantenen, són gestionats, per sòcies i socis de forma totalment altruista, la junta directiva, el grup d’escalada i tot allò que pugui venir, són sòcies i socis voluntaris. Així com les sòcies i socis responsables de cada sortida, excursionistes amb experiència, però absolutament voluntaris.

TRANSPORT

 • Els trajectes fins arribar al lloc de sortida i evidentment la tornada, be sigui en els nostres vehicles o com en algunes ocasions amb autocar. No estan coberts per les assegurances tant temporals com anuals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), ha d’existir l’assegurança del vehicle que hauria de cobrir els acompanyants o en el cas d’un servei públic com es un autocar una assegurança especial pels possibles accidents dels seus ocupants.
 • La majoria de les activitats que organitzem depenen del vostre transport per arribar al lloc de sortida i arribada, ja que la majoria són de tipus circular, és per tant molt important indicar la vostra disposició real de transport a secretaria. En el cas que no disposeu de cap vehicle, es prendrà nota i intentarem organitzar el desplaçament en el cotxe d’algun altre excursionista amb vehicle i que participi en la mateixa activitat.
 • Pot ser que no existeixi lloc en cap vehicle el que farà impossible realitzar l’excursió o l’activitat muntanyenca.
 • Només en cas que s’apuntin a l’excursió una quantitat igual o superior a 27 persones, es podria tramitar els serveis d’un autocar, encara que això no sempre serà possible.
 • Queda a criteri del propietari del vehicle la forma de compensació del desplaçament per realitzar l’activitat prevista i per tant aquest hauria d’explicar a totes i tots que pugin al seu vehicle com ho faran per compensar la despesa que representa fer servir un cotxe ‘x’ quilòmetres.

ASSEGURANCES I SOCI TEMPORAL

 • És obligatori la possessió de la llicencia federativa amb l’assegurança d’accident i responsabilitat civil, amb les cobertures asignades a cada tipus, be sigui l’anual o com a minim la temporal de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per poder participar en les iniciatives esportives organitzades per la nostra entitat.
 • També és obligatori fer saber a secretaria la intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través de la nostra web, del nostre correu electrònic info@centreexcursionistatarragona.com o personant-se al nostre local social (Secretaria) o bé trucant 977240250, dimarts o dijous de 18 fins a 20 h.

Sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona

 • Recomanem a totes i tots els nostres socis que obtinguin la llicència federativa de l’any en curs.
 • En cada sortida, és obligatori, està assegurat, l’assegurança temporal per un, dos o tres dies, pels socis del Centre Excursionista Tarragona, tenen preu especial: un dia 4 €, dos dies 5 €, tres dies 6 €.

Amb Llicència Federativa FEEC/FEDME i no socis del Centre Excursionista Tarragona

•Els excursionistes que estiguin en possessió de la llicència federativa de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, NIF, codi del carnet federatiu, tipus de llicència i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5 €, per dia d’excursió.

No socis i No Llicència Federativa FEEC/FEDME

 • Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres activitats i no són socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió de la llicència federativa, hauran de forma preceptiva, treure’s l’assegurança temporal de la FEECi per tant haureu de passar per secretaria o bé a través de la web, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, NIF, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci temporal de l’entitat excursionista i llavors poder tramitar l’assegurança temporal de la FEEC.

Soci Temporal del Centre Excursionista Tarragona

 • Quota soci/a temporal del CET: un dia 5 €, dos dies 7 € i màxim tres dies 9 €.
 • Un dia, Nenes i nens de 0 a 5 anys 0 €, de 6 a 11 anys 3,5 €. de 12 fins 16€ 4 € a partir de 16 anys 5 €

Assegurança Temporal FEEC

 • Assegurança Temporal FEEC: un dia 5 €, dos dies 6 € i màxim tres dies 7 €. En les assegurances temporals: No hi ha preus per nens i nenes menors d’edad.

NOTIFICACIONS I PAGAMENT

En tots els casos s’ha de notificar a tot tardar l’últim dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora ha de tenir les dades de l’excursionista i el pagament del mateix abans de realitzar l’activitat. Una vegada tramitat s’ha d’informar a l’excursionista, de la pòlissa per conèixer que cobreix i fins a quins límits, així com l’albarà de pagament, que fa de certificat de pagament.

Si no és possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte -. VILAMOS .- i el vostre nom complet, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank: ES46 2100 0006 3402 0123 9318   / BBVA: ES55 0182 1238 6702 0026 1708

O millor encara, podeu fer servir l’opció d’ INSCRIURE’M que hi ha en aquesta mateixa pàgina.

ON TROBAR-NÓS

C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 18 – 20h.

Voluntari Coordinador de l’Activitat:  Jordi Aluja 660894173; Oscar Cadiach o el telèfon mòbil del Centre Excursionista Tarragona: 679 83 35 07.

Info
Categoria:
Lloc: Vilamòs (Vall d'Aran)
Data: 19/02/2022
Data fi: 20/02/2022
Lloc de sortida: Pàrquing Zona Blava al costat de l'Estació D'autobusos
Hora:: 07:30 h

Sense Comentaris

Respondre