MARXA AQUATICA, UN NOU ESPORT DE LA FEEC

MARXA AQUATICA, UN NOU ESPORT DE LA FEEC

La marxa aquàtica

Aquesta nova disciplina sorgeix al nord de França, a les platges de Normandia i Bretanya i  consisteix a caminar pel litoral a una altura en què l’aigua arribi sota el diafragma. Actualment, la majoria de platges franceses amb les condicions necessàries ja són escenari de la pràctica de la marxa aquàtica. Les platges del País Basc o de la costa vermella són dos dels indrets on s’ha popularitzat més aquesta pràctica els darrers anys. L’activitat es recomana com un complement perfecte del senderisme tradicional i té l’objectiu de reforçament muscular i cardiovascular, i el treball en equip, ja que es realitza en grup.

L’exercici s’indica també per millorar la postura corporal, el ventre pla i l’exercici de braços. A més a més es destaca que no hi ha perill de patir cap tipus de contusió en la pràctica d’aquest exercici.

Els practicants de la marxa aquàtica han d’anar equipats habitualment amb un neoprè i opcionalment poden utilitzar un rem per poder mantenir l’equilibri. Les rutes es fan sobre itineraris determinats que s’han identificat prèviament, en platges amb poca fondària i que no hi hagi risc de causar un impacte ambiental important.

La Marxa Aquàtica ha arribat a Catalunya per quedar-se. Després de diferents exhibicions de caràcter social i d’entrar al circuit ‘Aqua Walking Tour’ amb la prova que es va disputar a Roses el passat 2019, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha estat l’encarregada d’apostar per la reglamentació d’aquest nou esport.

De la mà de la FFRP (Fédération Française de la Randonnée Pédestre) la Marxa Aquàtica ha agafat força els darrers anys a França i ha arribat al nostre país apadrinat per la mateixa federació francesa de senderisme.

El I Circuit Català de Marxa Aquàtica debutarà en els calendaris de la FEEC el pròxim 30 d’agost amb la realització de la primera trobada a Salou (Tarragonès) que va comptar amb els millors esportistes de l’especialitat. Les següents proves del calendari están marcades durant el mes de setembre i fins al 4 d’octubre, on acabaran a la població veïna de Cambrils (Baix Camp).

Les platges catalanes veuran passar aquest circuit durant els pròxims mesos des de la Costa Daurada fins a la Costa Brava, amb un calendari que ha quedat definit amb cinc proves.


1a Trobada de Marxa Aquàtica de Salou

 30 d’agost 2020 – 9 h – 15 h

Platja de Ponent – Salou

CONTACTE

679216992 / info@clubexcursionistasalouenc.cat

Club Excursionista Salouenc


1a Trobada de Marxa Aquàtica de Crei

13 de setembre 2020 – 9 h – 15 h

Creixell

CONTACTE

626678025 / info@aritjol.org

Club Excursionista Arítjol


AquaCEC

19 de setembre 2020 – 9 h – 15 h

 Platja de Castelldefels

CONTACTE

933152311 dgurri@cec.cat

Centre Excursionista Catalunya


Marxa Aquàtica a Roses

26 de setembre 2020 – 9 h – 15 h

 Roses

CONTACTE

628124971 / info@cabirols.cat

Associació Excursionista Cabrirols


Marxa Aquàtica Ciutat de Cambrils

 4 d’octubre 2020 – 9 h – 15 h

 Cambrils

CONTACTE

692600949 / c.e.cambrils@gmail.com

Centre Excursionista Cambrils


Aquestes proves formen part de
1r Circuit Català de Marxa Aquàtica,   2020_Reglament_Marxa_Aquatica

Una nova especialitat dels esports de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, un nou esport que hem de provar, ho tenim tot l’esperit excursionista i el mar a quatre passes, aprofitem i provem aquesta especialitat que de ben segur ens donarà molts beneficis, des de la millora cardiovascular com l’augment de la força i en un medi que té molt bones propietats, l’aigua de mar. ANIMEU-SE, ATREVIU-SE ¡¡¡

Sense Comentaris

Respondre