Normativa de tramitació de les llicències federatives durant el període vacacional

Normativa de tramitació de les llicències federatives durant el període vacacional


La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) posa a disposició de les entitats que aquest estiu estaran tancades per vacances, facilitats i ajudes per a tramitar les llicències federatives dels seus associats, i així assegurar que vagin a la muntanya amb l’assegurança i modalitat indicada per a la pràctica esportiva que realitzin.
Llicència federativa: la FEEC només podrà tramitar una llicència federativa nova sempre que tingui el permís de l’entitat a través d’una trucada i/o correu electrònic. El carnet físic s’enviarà a l’entitat o el podrà recollir el soci/sòcia si l’entitat ho sol·licita prèviament, i caldrà abonar les despeses d’enviament.
Ampliacions: en aquest cas no serà necessària l’autorització de l’entitat. La FEEC tramitarà les ampliacions que calguin i, posteriorment, informarà l’entitat per correu electrònic.
L’enviament del carnet funcionarà com la tramitació de noves llicències.
Duplicats: no serà necessària l’autorització de l’entitat. El soci/sòcia pot recollir el carnet a les oficines de la FEEC i, si l’entitat ho ha notificat anteriorment, s’enviarà a la seu de l’entitat o al domicili particular del soci, igual que la llicència federativa nova.
Recomanem especialment que les entitats donin a la FEEC un telèfon de contacte i/o correu electrònic per si algun dels seus socis que vol tramitar la llicència federativa no localitza ningú de l’entitat. Així, la FEEC podrà posar-s’hi amb contacte per aconseguir l’autorització del tràmit i notificar qualsevol urgència d’algun dels seus associats.
La FEEC notificarà a l’entitat, a través d’un correu electrònic, tots els tràmits que realitzi als seus associats.
Us recordem que del 29 de juliol al 30 d’agost, ambdós inclosos, l’horari d’atenció al públic serà de dilluns a dijous de 8 a 14 h i de 15 a 17 h i divendres de 8 a 15 h.

Sense Comentaris

Respondre