Reobren els Graus de Barrots, Carrasclet i Carbassal, al Parc Natural de Montsant

Reobren els Graus de Barrots, Carrasclet i Carbassal, al Parc Natural de Montsant

S’han reparat i substituït ancoratges i passamans originals per a millorar la seguretat en aquests camins equipats

  • Redacció Diari Més Digital

Actualitzada 07/09/2020 a les 16:07

El Parc Natural de Montsant ha reobert els Graus de Barrots, Carresclet i Carbassal, un cop s’han completat les obres de remodelació i millora d’aquests camins equipats de «via cordata». Els itineraris, que superen una orografia complicada, amb fort pendent i exposició vertical, estaven tancats al públic des del juliol del 2019. Una comissió de seguretat integrada per personal del parc natural, Mossos d’Esquadra, Cos d’Agents Rurals, Bombers, l’Ajuntament la Morera de Montsant i la FEEC ha treballat per a la millora de la seguretat en aquestes vies, que presentaven signes de deteriorament d’alguns suports.

L’actuació, que ha inclòs la reparació i millora de la senyalització, ha suposat un cost aproximat de 16.000 euros. S’ha optat per mantenir la configuració dels camins originals i s’han renovat seguint l’estil de «via cordata», que, a diferència de la «via ferrata», no té línia de vida. Així, requereixen l’ús de material i tècniques d’escalada per progressar amb seguretat i tenir els coneixements necessaris per utilitzar aquest material.

Renovació de suports
Les obres han inclòs la substitució i col·locació d’ancoratges, cadenes, i material de reforç en baranes i escales, principalment. Al Grau de Barrots, s’ha actuat en sis trams, on s’han extret parts de cable i baranes existents i s’han col·locat suports nous. Per la seva banda, al Grau de Carrasclet, s’han estret els ancoratges mecànics, i col·locat d’altres a uns 2 metres de distància entre si, de manera que es pugui assegurar el grau amb mitjans d’escalada. Al final del grau s’ha muntat una reunió amb 2 ancoratges per poder assegurar els segons de corda.
Finalment, al Grau de Carbassal, s’ha treballat en sis trams, on s’han extret ancoratges, s’ha fixat un tram d’escala, s’ha reforçat la barana, i s’han col·locat trams de cadena inoxidable. També aquí s’han instal·lat ancoratges de manera que es pugui assegurar el grau amb mitjans d’escalada, i s’ha muntat una reunió amb 2 ancoratges per poder assegurar els segons de corda. No es planteja que el grau es pugui descendir rapelant.

 

Sense Comentaris

Respondre