Us desitgem un 2021 ple de muntanya i salut

Us desitgem un 2021 ple de muntanya i salut

Sòcies i socis del centre Excursionista Tarragona, se’n va un any realment nefast, pels que estimem els esports de muntanya i la nostra entitat excursionista. Un any on no hem pogut complir quasi res del que teníem previst realitzar, un any on hem tancat el rocòdrom i fins ara mateix es troba restringit el seu ús en aforament i complint normatives i protocols que encara ens han permès funcionar però amb massa restriccions, normes i amb costos no previstos per complir les lleis, recomanacions i normatives que indicaven estaments com l’Ajuntament la Generalitat o la FEEC a través de la Direcció General de l’Esport.

L’any de les pors, de la separació, de reunions telemàtiques i del confinament total, o municipal o comarcal, caram ara sí sabem fins on podem arribar, on estan els límits de cada cosa, perquè aquest mal bitxo anomenat COVID-19, ens ha pres la llibertat, en l’espai i en el temps, tot plegat un desgavell pel Centre Excursionista Tarragona.

‘Tino’ Altés, el primer per l’esquerra, ens va ajudar el dia del 53è Dia del Camí de Muntanya

Però aquest maleït virus no es va aturar aquí, va anar pels nostres companys d’aventures muntanyenques, per aquells que han estat al nostre costat donant obertament la seva humanitat, la seva saviesa, la seva voluntat, sempre la seva ajuda desinteressada, el Tino Altés va ser el primer, ara no era soci nostre, però va estar un referent en molts sentits de la nostra entitat i continuava estant sempre atent si era necessari el seu suport i ajut. Un bon amic, un gran casteller i una millor persona, l’enyorarem tant!

L’Escarré al fons entre l’Araceli i el Sebastià, en alguna perduda vall de l’Atles Central

El segon amic va ser el Josep Pere Escarré, un home que estimava profundament la muntanya i la vivia a la seva manera, molts cops en solitud, amb dies perdut sovint per camins per trepitjar i dormint en coves o balmes. Un home que quan calia el seu ajut allà estava sense embuts i fent servir tota la seva serenor i saviesa, caram Escarré, tenim un nus encara a la gola que no ens deixa tranquils, em diuen que es diu dol.

Josep Lerin, ‘Popi’, el dia que va rebre el guardó de soci d’honor

I aquest virus de merda, a les acaballes d’aquest fatídic 2020, se’n va emportar al Popi, al nostre Josep Lerin, un home que als seus 73 anys desprenia energia, empenta i sentit del servei, servei a l’entitat excursionista que ell va contribuir dia a dia, des de la seva creació, al seu bon funcionament posant el seu gra de sorra sempre necessari una i una altra vegada. Ell ho va ser quasi tot en el Centre Excursionista Tarragona, ens sentim tant orfes!  per tot això se li va concedir el premi Isard i es va guanyar amb escreix ser un dels nostres Socis d’Honor, posteriorment la Junta Directiva va voler donar quelcom més, a tot un llarguíssim treball vers la nostra entitat i se li va concedir el guardó de president d’Honor que  ja no hi va haver temps de fer-li saber, però estic segur que ell, on ara estigui, ho sap i segueix actuant de guia, una estrella que ens il·luminarà el camí de l’entitat que ell va liderar i ajudar a créixer i a mantenir-se en el temps, aviat 50 anys estimats socis, cinquanta anys de moments àlgids, fins i tot èpics i moments més agres, però sempre amb la il·lusió d’unir els interessos dels socis i sòcies vers els esports de muntanya i conquerir subvencions, material específic o altres serveis que segur seguirem donant sempre que sigui el vostre que és el nostre desig.

Que ens portarà el 2021, no ho sabem encara, hi ha incògnites, però tenim una fita important que l’hem de realitzar a la tardor i és el Dia del Camí de Muntanya del 2021, serà la 56ena edició i ho farem amb l’associació Figot Tour Senderisme de Riba-roja d’Ebre, serà per nosaltres un orgull treballar al costat d’una jove entitat, que ja ha fet moltíssima feina en el terme de Riba-roja i voltants, recuperant camins, descobrint llocs d’especial bellesa i al costat d’altres associacions com els Amics de Riba-roja, donant a conèixer, retrobant i descobrint tot un seguit de patrimoni rural amb pedra seca d’una importància antropològica realment espectacular com són els forns d’oli de ginebre, tota una troballa a recuperar.

També volem comunicar-vos que realitzarem una iniciativa esportiva en record del Josep Lerin Palau, com no podia ser de cap altra manera, on invitarem a tot el món excursionista d’arreu de les nostres comarques i on també tindrem un record pels amics Tino i l’Escarré. Volem que aquesta iniciativa sigui anual i pugui ser, a poc a poc, important en algun dels calendaris d’alguna de les especialitats de la copa catalana de la FEEC.

Només volem que el 2021 sigui un any ple de muntanya, ple d’iniciatives de tota mena i per això comptem amb totes i tots vosaltres sòcies i socis de l’entitat per donar-nos idees i treballar-les, no us quedeu amb les ganes, comuniqueu-nos tot allò que necessiteu o vulgueu fer, des de la junta directiva us intentarem ajudar, perquè necessitem persones amb compromís i il·lusió per treballar amb la junta, tothom és benvingut i penseu sobretot que el 2022 ha de ser un any especial, 50 anys no es fan cada dia.

Que tingueu totes i tots, un 2021 ple de salut i muntanya ¡¡

 

Sense Comentaris

Respondre