Estrena 2 de febrer al Catllar “I l’Àliga vola, Sergi Mingote, K2 Hivernal

Estrena 2 de febrer al Catllar “I l’Àliga vola, Sergi Mingote, K2 Hivernal

Ja pots comprar la teva entrada per nomes 3€, que es destinaran totalment a la ONAT Foundation:

https://www.entrapolis.com/entradas/i-laliga-vola-sergi-mingote-k-2-hivernal 

De nou l’Ajuntament del Catllar ha iniciat una nova iniciativa esportiva-cultural, essent en aquesta ocasió la segona població de Catalunya que passarà el nou documental realitzat per l’Albert Barceló Casals, on parla del malaurat i destacada persona, gran esportista, alpinista d’elit, gestor polític i solidari, compromès amb la inserció de les persones amb capacitats diferents a la societat via l’esport.

La seva última fita, una gran aventura de dificultat afegida, ja que era el colós del K2 i fet a l’hivern, una gran conquesta que li va costar la vida. Baixant al CB va caure i ens va deixar per sempre, aquest documental és un homenatge a la seva figura, perquè el puguem recordar i alhora ajudar a la fundació ONAT de la que va ser director i per la que tant va lluitar.

Després de veure el documental haurà un col·loqui amb persones tan assenyalades com el president de la FEEC Sr. Jordi Merino, l’alpinista i amic personal de Sergi Mingote el Sr. Carlos Garranzo i esperem que pugui està amb nosaltres falta confirmació el primer català que va fer els 14 vuitmils, el Sr. Ferran Latorre.

 


Sergi Mingote (Parets del Vallès, 1971 – K2, Pakistan, 16 de gener de 2021) polític, conferenciant i Coach Executiu per The International School of Coaching. Diplomat en funció gerencial per ESADE i Màster en Cooperació Internacional i Direcció d’ONG i Associacions sense ànim de lucre. Actualment ambaixador de la candidatura olímpica d’hivern “Pirineus Barcelona 2030” i president d’ONAT Foundation, organisme que dedica els seus esforços a la inclusió social mitjançant l’esport.

Alpinista d’elit i esportista d’ultra resistència amb 10 vuit mils. Entre ells un doble ascens a l’Everest per les seves dues cares i el K2 en solitari, sense oxigen embotellat.
Destaca per realitzar la primera travessia del mil·lenni al Pol Nord Magnètic, i per ser finisher en Ultraman i Ironman.
També ha completat les travessies als Deserts de Gobi, a Mongòlia, i de Djanet al Sàhara. Ha travessat l’Estret de Gibraltar nedant al costat del campió Paralímpic Miguel Luque i ha realitzat la travessia del Gel Patagònic Sud.  Ha completat la Transpirinenca, la Transdolomítica, el Tour del Mont Blanc i la tornada integral a Mongòlia en bicicleta. És doble Campió d’Espanya d’Ultra resistència en tàndem, al costat del ciclista adaptat Joan Soto.

Ha arribat als “Sostres” dels 5 continents i suma més de 20 ascensos a muntanyes superiors a 6000 metres. Acumula escalades en gel a més de 50 rutes de dificultat, entre elles la Polar Circus a les Rocalloses Canadenques, i diferents rutes a la Lapònia Sueca.

Al juliol 2018 va fer el seu retorn al vuitmilisme encadenant l’ascens al K2 i al Broad Peak en només set dies, i es va convertir en la 9a persona del món en aconseguir aquest doblet el mateix any, la 7a en fer-ho sense oxigen suplementari. Això va ser l’inici del seu projecte 14×8000 en 1000 dies, on es proposava pujar els 14 vuitmils sense oxigen artificial en només 1000 dies. Si ho aconseguís, reduiria el rècord actual a la meitat de temps. Seguiren cims com al Manaslu (setembre 2018), Lhotse (maig 2019), Nanga Parbat i Gasherbrum II (juliol 2019) i Dhaulagiri (octubre 2019). El bon començament del projecte (cim a totes les expedicions), el portà a ser reconegut com un dels noms importants de l’alpinisme català i espanyol.

Sense Comentaris

Respondre