Desbrossat i arranjament de part del camí del 53è Dia del Camí de Muntanya

MANTENIMENT DEL CAMÍ PRADELL DE LA TEIXETA -LES MELITXES -ANTIC CAMÍ DE LA TORRE-PRADELL DE LA TEIXETA

Desbrossat i arranjament de part del camí del 53è Dia del Camí de Muntanya

Info
Amb la col.laboració i suport de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya  (FEEC)

Com bé diu la normativa creada des de la IV Vegueria de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya de la realització del Dia del Camí de Muntanya, el fet de responsabilitzar-se de preparar, netejar i senyalitzar un vell camí rural, per després descriure’l i publicar-ho, per fer la festa excursionista que representa el Dia del Camí de Muntanya, no acaba aquell dia, s’ha de conservar, la vegetació de tota mena que torna a tapar el pas a peu, les senyalitzacions que suportant els vents l’aigua i el sol intens poden malmetre’s, s’han de reparar o canviar, l’entitat que va fer la recuperació d’aquell camí ja oblidat, s’ha de fer càrrec de mantenir l’ús d’aquell camí en condicions correctes pel gaudi de qualsevol excursionista.

OBLIGACIONS DERIVADES DE L’ORGANITZACIÓ DEL DIA DEL CAMÍ DE MUNTANYA

 L’entitat o entitats organitzadores es comprometen a mantenir el camí recuperat, a fer saber de l’existència del mateix al Comitè de Senders, així com les possibles connexions amb senders GR o PR de la xarxa de senders de la FEEC i si s’escau fer les accions pertinents perquè esdevingui un Sender Local o un Petit Recorregut.

Aquests dies el Centre Excursionista Tarragona, responsable del 53è Dia del Camí de Muntanya a Pradell de la Teixeta, anirem a treballar una de les zones que ja llavors ens va donar força feina i que aquest any amb tanta aigua caiguda, la vegetació ha rebrotat amb força i fa intransitable el camí des de les Melitxes fins a arribar a la Font de la Magnèsia també s’ha de reparar, reforzar o fer canviar un pal indicador que a hores d’ara està en precària situació, degut fonamentalment als forts vents típics d’aquella zona.

Si tot va bé, farem el recorregut tot sencer per veure el seu estat i després per a tots els i l’has aguerrides treballadores/s haurà alguna sorpresa.

Aquest és el tros de camí a treballar, després al desembre farem com cada any la caminada que vulgueu o el tram curt o el llarg de què va ser i són els camins del 53è Dia del Camí de Muntanya a Pradell de la Teixeta.

Llegiu aquesta pàgina https://centreexcursionistatarragona.com/coronavirus-sars-cov-2-la-tardo-i-lhivern-2020-2021/ part dels protocols de la Covid-19.

Vàrem tenir la inestimable i professional ajut de l’empresa Enric Fonts que va muntar tota la indicació vertical quan vam fer tot el treball previ al Dia del Camí de Muntanya del 2017. Prèviament l’empresa va haver de desmuntar tot el pal arranjar-ho i substituir el vinil i reforçar les fulles d’indicació a causa del fortíssim vent que suporta aquest pal, està en el punt més alt de la Serra de Pradell, segur que ara no el tomba ni un huracà.

 

NORMATIVA I RECOMANACIONS:


INTRODUCCIÓ

No som cap, empresa de viatges, ni d’aventura, som una associació esportiva sense ànim de lucre, totes i tots els socis som part integrant del funcionament del mateix i amb les nostres quotes intentem cobrir els serveis que desitgem gaudir, refugi, rocòdrom, material de préstec, etc., on tots els serveis que es mantenen, són gestionats, per sòcies i socis de forma totalment altruista, la junta directiva, el grup d’escalada i tot allò que pugui venir, són sòcies i socis voluntaris. Així com les sòcies i socis responsables de cada sortida, excursionistes amb experiència, però absolutament voluntaris.

TRANSPORT

 • Els trajectes fins arribar al lloc de sortida i evidentment la tornada, be sigui en els nostres vehicles o com en algunes ocasions amb autocar. No estan coberts per les assegurances tant temporals com anuals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), ha d’existir l’assegurança del vehicle que hauria de cobrir els acompanyants o en el cas d’un servei públic com es un autocar una assegurança especial pels possibles accidents dels seus ocupants.
 • La majoria de les activitats que organitzem depenen del vostre transport per arribar al lloc de sortida i arribada, ja que la majoria són de tipus circular, és per tant molt important indicar la vostra disposició real de transport a secretaria. En el cas que no disposeu de cap vehicle, es prendrà nota i intentarem organitzar el desplaçament en el cotxe d’algun altre excursionista amb vehicle i que participi en la mateixa activitat.
 • Pot ser que no existeixi lloc en cap vehicle el que farà impossible realitzar l’excursió o l’activitat muntanyenca.
 • Només en cas que s’apuntin a l’excursió una quantitat igual o superior a 27 persones, es podria tramitar els serveis d’un autocar, encara que això no sempre serà possible.
 • Queda a criteri del propietari del vehicle la forma de compensació del desplaçament per realitzar l’activitat prevista i per tant aquest hauria d’explicar a totes i tots que pugin al seu vehicle com ho faran per compensar la despesa que representa fer servir un cotxe ‘x’ quilòmetres.

ASSEGURANCES I SOCI TEMPORAL

 • És obligatori la possessió de l’assegurança temporal o anual de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per poder participar en les iniciatives esportives organitzades per la nostra entitat.
 • També és obligatori fer saber a secretaria la intenció de participar en la sortida o l’esdeveniment anunciat. A través de la nostra web, del nostre correu electrònic info@centreexcursionistatarragona.com o personant-se al nostre local social (Secretaria) o bé trucant 977240250, dimarts o dijous de 18 fins a 20 h.

Sòcies i socis del Centre Excursionista Tarragona

 • Recomanem a totes i tots els nostres socis que obtinguin la llicència federativa de l’any en curs.
 • En cada sortida, és obligatori, està assegurat, l’assegurança temporal per un, dos o tres dies, pels socis del Centre Excursionista Tarragona, tenen preu especial: un dia 4 €, dos dies 5 €, tres dies 6 €.

Amb Llicència Federativa FEEC/FEDME i no socis del Centre Excursionista Tarragona

•Els excursionistes que estiguin en possessió de la llicència federativa de l’any en curs i no siguin socis de la nostra entitat han d’informar a secretaria de la seva intenció de participar-hi i donar el nom complert, NIF, codi del carnet federatiu, tipus de llicència i telèfon mòbil, així com realitzar un donatiu de 5 €, per dia d’excursió.

No socis i No Llicència Federativa FEEC/FEDME

 • Els excursionistes que vulguin gaudir d’algunes de les nostres activitats i no són socis del Centre Excursionista Tarragona i tampoc estan en possessió de la llicència federativa, hauran de forma preceptiva, treure’s l’assegurança temporal de la FEECi per tant haureu de passar per secretaria o bé a través de la web, per donar les vostres dades personals (nom i cognoms, NIF, data de naixement, telèfon mòbil i correu electrònic) per realitzar les gestions de donar-vos d’alta com a soci temporal de l’entitat excursionista i llavors poder tramitar l’assegurança temporal de la FEEC.
 • Quota soci/a temporal del CET: un dia 5 €, dos dies 7 € i màxim tres dies 9 €.
 • Assegurança Temporal FEEC: un dia 5 €, dos dies 6 € i màxim tres dies 7 €.

NOTIFICACIONS I PAGAMENT

En tots els casos s’ha de notificar a tot tardar l’últim dijous anterior a la sortida, ja que l’empresa asseguradora ha de tenir les dades de l’excursionista i el pagament del mateix abans de realitzar l’activitat. Una vegada tramitat s’ha d’informar a l’excursionista, de la pòlissa per conèixer que cobreix i fins a quins límits, així com l’albarà de pagament, que fa de certificat de pagament.

Si no és possible passar pel nostre local social (secretaria), podeu fer una transferència amb el concepte -. DESBROSSAT .- i el vostre nom complet, a més heu d’enviar un correu electrònic donant les dades que en cada cas fan falta, afegint l’arxiu acreditatiu de la realització de la transferència.

CaixaBank: ES46 2100 0006 3402 0123 9318

O millor encara, podeu fer servir l’opció d’ INSCRIURE’M que hi ha en aquesta mateixa pàgina.

ON TROBAR-NÓS

C/Sant Antoni Maria Claret, 11 baixos interior. 43002 Tarragona
Telèfon: 977 24 02 50
E-mail: info@centreexcursionistatarragona.com

Horaris:
Secretaria: Dimarts i dijous de 18 – 20h.

Responsable/Coordinador de la sortida: Popi Lerin, 660894138.

Info
Categoria:
Lloc: Pradrell de la Teixeta (Priorat)
Data: 10/11/2020
Data fi: 13/11/2020
Hora sortida: 08:00 h
Lloc de sortida: Plaça Imperial Tarraco

Sense Comentaris

Respondre