Excursions a peu pel Montsant

Excursions a peu pel Montsant

      Antoni Cabré Puig

ISBN: 978-84-9034-660-0

Després de que l’Antoni Cabré, publiques les tres edicions del seu llibre d’itineraris “El Montsant” a Edicions Cossetania, on feia una amplia visió de tota la serralada i ens proposava fins i tot rutes quasi be inèdites, va ser una guia publicada al febrer de 1999 un temps, incomprensiblement, on encara no hi havia cap llibre d’itineraris publicat des de feia molt, molt temps, l’ultima estem parlant de la edició recuperada de Josep Iglésies i Joaquim Santasusagna editada de nou al 1960 i amb la filosofia dels any 30 del segle passat (1931 any de la primera edició) on els mitjans de comunicació eren escassos i es feien servir fonamentalment els mitjans públics, pel que els recorreguts eren de caire lineal. Encara que es tracta d’un treball molt important i que qualsevol persona que vulgui treballar amb cura una guia del Montsant a de llegir. Avui en dia tots anem amb el nostre cotxe o moto i els recorreguts mes o menys llargs, més o menys dificultosos son majoritàriament de caire circular i així els va tractar l’Antoni Cabré.

Ara Cossetania Edicions a proposat a l’Antoni Cabré de fer una guia amb els recorreguts més populars fent itineraris de diverses dificultats, però perfectament assequibles a la majoria de gent que vulgui gaudir de la muntanya i dels graus més coneguts, es tracta d’un llibret de 15 itineraris a tot color i per la quantitat de pagines, així com el material emprat en les fulles i tapes, molt pràctic per portar a la motxilla.

Es tracta per part de l’editorial de fer una volta més en el món de les guies de muntanya, des de el Centre Excursionista Tarragona, creiem que han encertat per aquells que encara no s’han decidit a conèixer la Serra de Montsant i una espectacular excusa per poder endinsar-se per les comes, graus i turons d’aquesta Serra tant especial pels excursionistes de les comarques tarragonines.

Cossetania en cada ejemplar d’aquesta col·lecció Miniazimuts, la qualifica:

Guia de butxaca en color i per tots els públics

 Antoni Cabré Puig


En primer terme Josep Rovira, vicepresident del CET junt a l’autor l’Antoni Cabré

Va néixer a Barcelona l’any 1951. S’ini­cia en el muntanyisme, molt jove, a Coll-serola, de la mà del seu pare. El 1970 ingressà al CEC, on va realitzar activi-tats com a monitor de muntanya, en el Consell de Jovent. Ha practicat munta­nyisme al Pirineu, ais Alps, ais Picos de Europa, ais Montes de Toledo, al Siste­ma Ibèric, a les muntanyes valencianes i al Sistema Central. Des de l’any 1976 viu a Tarragona, on té arrels familiars. Estima molt la muntanya tarragonina, especialment el Montsant. Col·labora en diferents revistes de muntanya. Ha publicat amb Cossetania els Llibres d’itineraris excursionistes: El Montsant (tres edicions), Per les serres del Mestral (en dos volums), Siurana: guia d’excursions, Excursions escollides des de la Costa Daurada, Excursions escollides pel Pre-Pirineu, Camins del seré i Muntanyes de la Costa Daurada i de les Tenes de l’Ebre. L’últim llibre publicat ha estat Entre el Gaià i l’Ebre, la presentació va ser el passat dia 25 d’octubre on el nostres vicepresident, Josep Rovira i president, Jordi Aluja vam fer la presentació d’aquest nou llibre d’itineraris.  També ha participat en el llibre col·lectiu La finestra. Ha col·laborat amb especial interès i dedicació a aconseguir que es fessin uns nous bons mapes ex­cursionistes de les muntanyes de Tarra­gona, útils per a tothom. També va col·laborar amb el traspassat Juan Buyse en el seu llibre Los tresmiles del Pirineo, i amb el francès Miguel Ángel Ángulo en el volum VI de la seva obra enciclopèdica Pyrénées.

 

Sense Comentaris

Respondre