
L’alcalde entrega la Medalla d’Or de la ciutat al Centre Excursionista de Tarragona
L’ Ajuntament ha atorgat aquest reconeixement a una entitat ‘que ha aconseguit crear una comunitat que comparteix valors, hobbies i vivències’, en paraules de l’alcalde Rubén Viñuales.
El reconeixement coincideix amb els 50 anys de la fusió de l’Agrupació Excursionista Ginesta, entitat creada el 1929 i el Grup Excursionista Muntanyenc que es va crear un 23 d’abril de 1923, enguany farà 100 anys. Efemèride que ja es va celebrar en una gala el mes de maig d’enguany.
La història del Centre Excursionista de Tarragona es remunta als inicis del segle XX, amb el Grup Excursionista Muntanyenc (1923) i l’Agrupació Excursionista Ginesta (1929), que al 1972 van decidir fusionar-se i crear l’organització com es coneix a dia d’avui.
L’alcalde Viñuales ha lliurat la medalla i el diploma corresponent a Jordi Aluja, president de l’organització, que ha agraït aquest reconeixement al consistori tarragoní. Ha destacat la trajectòria d’una entitat que “ha aconseguit crear una comunitat que comparteix valors, hobbies i vivències. Una comunitat que no deixa a ningú enrere i que no para de créixer. On l’edat no és obstacle i on l’esport es converteix en teràpia, salvavides i refugi”.
El president del Centre Excursionista Tarragona, Jordi Aluja, ha aprofitat l’acte per parlar d’un dels objectiu de futur, crear a la ciutat un rocòdrom, on poder fomentar la pràctica d’aquest esport i ser a l’hora un incentiu per atraure els més joves a la disciplina, com passa a molts països com França o Bèlgica, on l’escalada és una extraescolar més pels alumnes. Aluja ha demanat ajuda, ja que per a fer un bon equipament caldran recursos.
Un aspecte en el que ha coincidint en el plantejament amb el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino, en el seu parlament. Aquest, fins i tot, planteja anar més enllà, i crear un rocòdrom olímpic amb centre de tecnificació, que seria el primer de Catalunya. S’ha mostrat, fins i tot, disposat a facilitar contactes amb el Consejo Superior de Deportes (CSD), per a trobar possible finançament.
Seguidament, s’ha procedit a la interpretació de dues peces musicals, el Popurri diatònic i la Polca d’Ours a càrrec dels alumnes de l’Escola Municipal de Música de Tarragona Gabriel Caudet, Pol Miracle i Magí Pijoan, acompanyats pel professor Guillem Anguera.