45 aplec excursionista dels paisos catalans Olot 2023

45 aplec excursionista dels paisos catalans Olot 2023

ORGANITZACIÓ

El CEC va presentar candidatura a organitzar l’Aplec posterior a la pandèmia, que va obligar a ajornar l’Aplec d’Alcoi del 2020 al 2022.

Des del primer moment es va pensar que l’Aplec necessitava ampliar la seva coneixença per part d’entitats i sectors de l’excursionisme que no hi tenen pràcticament cap connexió. Vam pensar amb Olot i la Garrotxa, perquè el CEO és una referència indiscutible a l’excursionisme de les comarques gironines i del país, que sovint han viscut en el desconeixement de l’Aplec. El CEO va acceptar el repte del lideratge compartit i esperem que els resultats d’aquesta unió ajudin a engrescar a altres entitats a postular-se com a candidates a l’organització de nous Aplecs.

OBJECTIUS

  • Donar a conèixer i fomentar els valors de l’excursionisme, el respecte i la conservació del medi natural i el seu estudi.
  • Donar a conèixer la ciutat d’Olot, la Garrotxa i el seu ric patrimoni natural, històric i cultural al col·lectiu excursionista dels Països Catalans i a la societat en general.
  • Fomentar les activitats dels sectors del turisme, el comerç, la restauració, l’hostaleria, l’esport i la cultura de la ciutat i la comarca.
  • Difondre el coneixement de la natura, la cultura i les tradicions de les comarques de muntanya i de la gent que hi viu i les manté.
  • Promoure l’Aplec Excursionista dels Països Catalans i les entitats excursionistes del país, dins dels col·lectius dels joves, les famílies i els excursionistes que no pertanyen a cap club o entitat, perquè coneguin els milers d’activitats que aquestes entitats posen cada any al servei de la societat.

INFORMACIÓ

Informació

Els garrotxins gaudim d’un paisatge privilegiat que ja en la segona meitat del segle XIX va propiciar un estil pictòric propi anomenat Escola pictòrica o Escola paisatgística d’Olot que ja va atreure a molts pintors de fora de la comarca.

Doncs bé, aprofitant el 45è Aplec Excursionista dels Països Catalans els socis del CEO, juntament amb els del CEC, i, gairebé tots els olotins, tenim ganes d’ensenyar-vos aquest paisatge, els nostres volcans, les nostres muntanyes, les nostres esglésies, els nostres sants, el nostre tarannà i, en definitiva, els nostres secrets més ben guardats.

Aprofiteu aquest atac de fraternitat i veniu tots cap a l’Aplec. Tothom hi és convidat i tothom en serà benvingut.

Albert Rubirola i Emili Rissech

Coordinació General de l’Aplec

https://aplecolot.cat/ 

 

 

 

 

Sense Comentaris

Respondre