RESSENYES D’ESCALADA PER LA PANDÈMIA

RESSENYES D’ESCALADA PER LA PANDÈMIA

“2900: VIVENCIAS DE UN ALPINISTA”; ISBN: 9788418500275; 492 pàgines, Editorial CALIGRAMA. És la descripció de 172 cims de 2900 m, entre principals i secundaris, així com 125 cims més que s’han de conquerir per arribar a molts dels 2900 m, en total 297 cims en 90 ascensions diferents amb un grau màxim de IV+/V°.

Juan Luis Benitez Rosado, SIETarragona. Aresta SO del Palas o Pitón Von Martin (300 m, AD+, máx. Vº).

S’han arranjat algunes vies ja existents des de feia alguns anys i s’han obert de noves, per un grup d’amics entre ells el Juan Luis Benítez, que al CET el coneixem per actuar com guia a la Cova Urbana de Tarragona, s’ha fet tots els tremils del Pirineu, el Denali Peak de 6.144 m, en ple cercle polar àrtic, anomenat oficialment Mont McKinley del 1917 fins al 2015, és el cim més alt dels Estats Units i de l’Amèrica del Nord i un dels Set Cims, l’Aconcagua 6.962 m, és la muntanya més alta dels Andes, i per tant la més alta del món fora de l’Àsia. És també un dels Set Cims aconseguit per Juan Luis el 1997, l’Elbrus, 5.642 m part dels Set Cims i dels Set cims volcànics, conquerit el 1988 o el ChoOyu 8.188 m, la sisena muntanya més alta del món l’any 2004 i ara fins i tot escriptor, ja que ha fet tots els cims de més de 2.900 m dels Pirineus i d’aquí a poc temps es publicarà aquesta obra que segur que a tots els que ens agrada la muntanya ens inspirarà a provar més d’un cim, el llibre es titularà “2.900 m, Vivencias de un Alpinista” ell és el que ha estat l’equipador de les vies, així com altres amics que han ajudat a fer realitat aquests sectors, sota l’aixopluc del S.I.E.T. (Societat d’Investigacions Espeleològiques de Tarragona), el material emprat és de qualitat i està fet amb il·lusió i professionalitat.

Es pot arribar als sectors des de Pallaresos o des de Sant Salvador direcció el Pont del Diable, han hagut de fer també una gran feinada netejant no tan sols la zona de matolls i arbustos sinó també de deixalles. Segur que anireu a provar aquests sectors, si ho feu, si us plau porteu unes tisores de podar per desembrossar la zona i una bossa de plàstic per recollir el que pugueu.

Unes vies d’escalada ben properes, que compleixen amb escreix els requisits d’estar dins del municipi i com no de la comarca, uns bons llocs per no deixar de fer l’esport que us agrada i que com bé sabeu, si es porta cert temps sense practicar, es perd grau. Amics del SIET, moltes gràcies. Ànims, proveu-les ¡¡.

 

Sense Comentaris

Respondre