Sergi Mingote mor a causa d’una caiguda al K2

Sergi Mingote mor a causa d’una caiguda al K2

L’alpinista ha mort a causa d’un politraumatisme cranioencefàlic i diverses fractures


Sergi Mingote ha mort als 49 anys a causa d’una caiguda en l’expedició al K2 quan baixava des del camp 3, on havia passat la nit (7.000 m). La caiguda ha tingut lloc entre el C1 (6.050 m) i el camp base avançat (5.300 m). A causa de l’impacte de la caiguda, Mingote ha mort a causa d’un politraumatisme cranioencefàlic i diverses fractures.

Durant aquest migdia, s’ha especulat amb l’estat de salut de l’alpinista de Parets del Vallès i només se sabia que estava molt greu i inconscient i que els equips de rescat s’havien activat per evacuar-lo. A l’Himàlaia, però, s’estava fent fosc i això dificultava el rescat de l’helicòpter.
L’accident ha tingut lloc al voltant de les quatre de la tarda hora local, és a dir, les 12 del migdia a Catalunya. L’alpinista es trobava en el transcurs d’una expedició per aconseguir el cim de la segona muntanya més alta del planeta (8.611 metres) en plena temporada d’hivern, una fita que no s’havia completat mai fins avui. Hores més tard de la mort de Mingote, una expedició formada íntegrament per nepalesos ha fet cim.


El Centre Excursionista Tarragona volem expressar la nostra consternació i el nostre condol per la mort de Sergi Mingote, referent de l’alpinisme d’elit i dels esports d’ultra resistència de Catalunya. Compteu amb el nostre suport i acompanyament, a totes les persones que l’estimaven, als seus familiars i amics. Descansi en pau.


Sergi Mingote (Parets del Vallès, 1971 – K2, Pakistan, 16 de gener de 2021) polític, conferenciant i Coach Executiu per The International School of Coaching. Diplomat en funció gerencial per ESADE i Màster en Cooperació Internacional i Direcció d’ONG i Associacions sense ànim de lucre. Actualment ambaixador de la candidatura olímpica d’hivern “Pirineus Barcelona 2030” i president d’ONAT Foundation, organisme que dedica els seus esforços a la inclusió social mitjançant l’esport.

Alpinista d’elit i esportista d’ultra resistència amb 10 vuit mils. Entre ells un doble ascens a l’Everest per les seves dues cares i el K2 en solitari, sense oxigen embotellat.
Destaca per realitzar la primera travessia del mil·lenni al Pol Nord Magnètic, i per ser finisher en Ultraman i Ironman.
També ha completat les travessies als Deserts de Gobi, a Mongòlia, i de Djanet al Sàhara. Ha travessat l’Estret de Gibraltar nedant al costat del campió Paralímpic Miguel Luque i ha realitzat la travessia del Gel Patagònic Sud.  Ha completat la Transpirinenca, la Transdolomítica, el Tour del Mont Blanc i la tornada integral a Mongòlia en bicicleta. És doble Campió d’Espanya d’Ultra resistència en tàndem, al costat del ciclista adaptat Joan Soto.

Ha arribat als “Sostres” dels 5 continents i suma més de 20 ascensos a muntanyes superiors a 6000 metres. Acumula escalades en gel a més de 50 rutes de dificultat, entre elles la Polar Circus a les Rocalloses Canadenques, i diferents rutes a la Lapònia Sueca.

Al juliol 2018 va fer el seu retorn al vuitmilisme encadenant l’ascens al K2 i al Broad Peak en només set dies, i es va convertir en la 9a persona del món en aconseguir aquest doblet el mateix any, la 7a en fer-ho sense oxigen suplementari. Això va ser l’inici del seu projecte 14×8000 en 1000 dies, on es proposava pujar els 14 vuitmils sense oxigen artificial en només 1000 dies. Si ho aconseguís, reduiria el rècord actual a la meitat de temps. Seguiren cims com al Manaslu (setembre 2018), Lhotse (maig 2019), Nanga Parbat i Gasherbrum II (juliol 2019) i Dhaulagiri (octubre 2019). El bon començament del projecte (cim a totes les expedicions), el portà a ser reconegut com un dels noms importants de l’alpinisme català i espanyol.

Sense Comentaris

Respondre